Restaurant

Over ons

PATRON-CUISINER

Carel Alberts: Een leven vol passies.

Carel leerde de kunst van het koks vak eerst als hulp in de keuken, en volgde daarna de vierjarige koks opleiding in Amsterdam.

 

De leerjaren werden gevolgd bij Bistro Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, Restaurant de Doelen in Muiden, Restaurant de Bokkedoorns in Overveen en Restaurant de Kersentuin in Amsterdam. Na deze met succes te hebben afgesloten opleiding moet hij nog zijn dienstplicht vervullen bij de Koninklijke Marine aan boord van de Hr.Ms. Blommendaal A 905.

NA DIENSTPLICHT

Ervaring op de vloer

Na zijn dienstplicht werkte hij bij restaurants waaronder restaurant het Arsenaal, restaurant de Mariënhof en restaurant Imko’s. Daarna volgde nog twee buitenlandse stages bij Rotisserie Ballester in Parijs (FR) en Restaurant de Scholteshof in Stevoort (BE). Na deze stages ging hij op wereld reis om nieuwe keukens en culturen te ontdekken. 

Na zijn terugkomst is hij in dienst getreden als souschef bij restaurant de Nederlanden in Vreeland onder leiding van Dhr J de Wit.Na 2 jaar besloot hij zijn werk te combineren met zijn reislustigheid en trad in dienst als Chef-kok bij de Flying Fishbone in Savaneta, Aruba.

Hier kon hij zijn voorliefdes combineren koken, reizen en vissen.

 

KLASSIEKE FRANSE KEUKEN

Linschoten

In 2003 besloot hij uiteindelijk terug te keren naar Nederland om zijn eigen restaurant te openen aan de Dorpstraat in Linschoten, in het mooie oude centrum van dit dorp, en investeerde hij veel tijd in het bereiden van klassieke Franse gerechten.

Tevens verdiepte hij zich steeds meer in de wijnen en door zelf studie en de vele proeverijen ontwikkelde hij een breed smakenpalet met grote voorliefde voor Bordeaux.

Hij wijdt zich hartstochtelijk aan bereidingen met verse producten, zonder de traditionele keuken te verwaarlozen. Waardoor Carel Alberts zijn bedrijf kan consolideren.

Restaurant Bij Mette zoekt collega’s!

’Wij zoeken per direct een Sous-Chef, een Zelfstandig Werkend Kok en per 1 september leerlingen van niveau 2 en 3! Kom jij het Mette Team versterken?’’